ZWO Den Helder

ZWO staat voor Zending Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.

De taken zijn
- Het zich als commissie bezinnen op zending, werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking.
- De gemeente betrekken bij de ZWO door middel van voorlichting en stimulering.
- Geld inzamelen voor het ZWO werk.

Samenstelling ZWO commissie

De commissie heeft op dit moment 2 leden:
Riet Schelhaas (ZWO-diaken)
Marjolein Klootwijk, (ZWO-diaken Vredeskerk)

Beleg in OIKOCREDIT
1 U krijgt een eerlijk financieel rendement van 1,55%
2 U krijgt een prachtig sociaal rendement
3 U kunt uw geld kosteloos opnemen
4 U doet al mee vanaf 10 euro per maand of 200 euro eenmalig
5 Nooit heeft een belegger iets van van z’n inleg verloren
naar top pagina
U belegt toch ook in Oikocredit?

Oikocredit biedt noodhulp in Ecuador na verwoestende aardbeving

   Op 16 april 2016 vond een aardbeving plaats voor de kust van Ecuador, met als gevolg 661 doden en bijna 28.000 gewonden. Het merendeel van onze partners en onze lokale Oikocredit-medewerkers zijn gelukkig ongedeerd gebleven.

In het kustgebied zijn twee van onze partners echter zwaar getroffen. De producten van cacaocoöperaties Fortaleza del Valle en FONMSOEAM en hun magazijnen zijn zwaar beschadigd. Veel van de boeren hebben schade aan hun huizen.

Hulpfondsen
   Het Oikocredit-team in Ecuador is de afgelopen maand bezig geweest met het inventariseren van de schade voor onze partners en hun eindklanten. Voor de twee zwaarst getroffen partners is een bijdrage uit het noodhulpfonds van Oikocredit beschikbaar gesteld. Beiden kregen deze week een bedrag van 5.000 euro om hen te helpen de schade te herstellen en hun activiteiten weer zo snel mogelijk te kunnen hervatten. FONMSOEAM zal met het geld 10 boeren helpen die hun huizen hebben verloren in de aardbeving. Fortaleza del Valle gebruikt het fonds om het verwoeste ontmoetingscentrum (zie foto) weer op te bouwen.
 
Ook veel klanten van Oikocredits microfinancieringspartners in het kustgebied zijn getroffen door de aardbeving. Dat heeft gevolgen voor hun leningen. Voor leningen van geraakte klanten worden nieuwe afspraken over terugbetalen gemaakt, waarbij de ondernemers in veel gevallen drie maanden geen betalingsverplichting hebben. Lorena Torres, Oikocredits landelijke manager voor Ecuador: "Onze prioriteit is nu om onze partners, die getroffen zijn door de aardbeving, te ondersteunen met financiering onder flexibele voorwaarden zodat zij hun kernactiviteiten kunnen voortzetten en ook hun microfinancieringsklanten kunnen ondersteunen."
naar top pagina top pagina
TERUGBLIK COLLECTE WERELDDIACONAAT OKTOBER 2015
In de collecte voor het werelddiaconaat op 18 oktober 2015 stond partnerorganisatie Sartawi in Bolivia Centraal. Sartawi ondersteunt de kleine, arme boeren op de kurkdroge hoogvlakten. Dankzij uw bijdrage aan de Kerk in Actie-collecte kan Sartawi 50 gemeenschappen ondersteunen om de opbrengsten van landbouw en veeteelt met 40% te verhogen. Die verhoging werd onder andere bereikt door verbeterde irrigatiesystemen,verbetering van de veestapel en aanleg van wegen.
In 2 jaar tijd zijn er 936 boomgaarden aangelegd, dankzij de inzet van de boerenfamilies. scholing; technische ondersteuning en een adequate manier van omgaan met water en qrond.

'Wij hebben de oogst nu meer eigen hand'
Alicia Ouispe Huanca vertelt: "Dankzij de irriqatiesvstemen die we hebben aangelegd samen met Sartawi, produceren we in mijn gemeenschap sla, ui, wortel, bieten, selderij en aardappelen en kunnen we twee maal per jaar oogsten. We planten in februari uien en kunnen ze oogsten in juni, daarna planten we in september aardappelen, Als vrouwen hebben we nu een beetje meer geld, het lijkt op salaris. Daarmee kunnen we olie, suiker, rijst en zelfs schoolbenodigdheden voor onze kinderen kopen, We produceren allerlei groenten die we verkopen aan het bedrijf Green Valley in onze gemeenschap, Wij bepalen zelf de prijs, omdat we weten wat de productiekosten zijn. Via dit bedrijf bereiken onze producten de supermarkten van La Paz en Santa Cruz." .


Namens Alicia en alle andere boerenfamilies, heel hartelijk dank voor uw bijdrage.
naar top pagina top pagina
Helpt u ons mee het positieve geluid van microkrediet te verspreiden?
Geeft u dan de cadeaubon van 40 euro door.
Samen met u kijken we graag terug op een betekenisvol jaar. Oikocredit vierde haar jubileum en investeert al 40 jaar in mensen. Inmiddels bieden we 37 miljoen ondernemende mensen toegang tot microkrediet. Een aantal om bij stil te staan.

Traditioneel nodigen we u rond de kerst uit om extra te beleggen in het Oikocredit Nederland Fonds. Dit kan heel eenvoudig via www.oikocredit.nl/beleggen. Dit jaar nodigen we u uit om ons ook op alternatieve wijze te steunen. Om de komende 40 jaar net zo succesvol te zijn, is het namelijk nodig dat we ook nieuwe, jongere beleggers overtuigen van de kracht van beleggen in microkrediet.

Ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum hebben we aan spaarders bij de vorige OikoVisie een cadeaubon van 40 euro toegestuurd. De actie heeft veel enthousiaste reacties en nieuwe beleggers opgeleverd. Daar zijn we enorm blij mee! Ook nu nog krijgen we regelmatig telefoontjes van onze achterban of zij nog een cadeaubon kunnen doorgeven. Speciaal vanwege kerst hebben we deze actie verlengd.
Deze cadeaubon kunt u heel eenvoudig downloaden van onze website: www.oikocredit.nl/cadeaubon.
Ook kunt u ons bellen via 030 234 10 69.
Wij sturen u de bonnen graag toe.

Van harte aanbevolen door uw diaconie.
naar top pagina top pagina