Jeugd Protestantse Gemeente Den Helder

Jeugd en Jongerenwijzer Protestantse Gemeente Den Helder 2015-2016

Waarom deze pagina - In de kerk wordt veel georganiseerd. Het is soms moeilijk als jongere je weg hierin te vinden. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een flyer samengesteld. Zie het als je eigen routeplanner.

Wie zijn wij - Jeugdwerkers van de Protestantse Gemeente Den Helder. Wij zijn er voor jullie. Hebben jullie ideeën of vragen over de kerk of wil je gewoon eens ergens over praten, dan kun je altijd een van ons aanspreken.
Op deze flyer staan onze namen en mailadressen

Dus….Wat is er te doen?

Crèche
– In de Bethelkerk is de crèche is er voor de allerkleinsten van de gemeente. Tijdens de kerkdienst zorgen de enthousiaste oppassers voor het vermaak van de kleintjes.

Kindernevendienst – In de Bethelkerk is De KND er voor de kinderen van 4 tot 12 jaar en wordt gehouden tijdens de kerkdienst. Het doel van de KND is kinderen op een eenvoudige manier de verhalen uit de bijbel te vertellen.

Jeugdkerk – De jeugdkerk is er in de Bethelkerk voor tieners vanaf de brugklas tot ongeveer 16 jaar. De Jeugdkerk heeft zijn eigen programma en wordt iedere 3e zondag van de maand tijdens de kerkdienst in een eigen ruimte voor de jongeren gehouden.

Jeugddiensten – Drie keer per jaar wordt er in de Bethelkerk voor en door jongeren een jeugddienst georganiseerd. De diensten zijn afwisselend gericht op de leeftijd 12+ en 12-. Wil jij eens iets anders tijdens een kerkdienst? Laat je stem dan horen.

Out of the Box – Drie keer per jaar wordt er in de Bethelkerk ‘s middags om 16.00 uur een aparte dienst voor jongeren v.a. 12 jaar gehouden. De OotB heeft een eigen identiteit en heeft tot doel je te prikkelen.

Kindercatechese – In de Bethelkerk elke derde zondag van de maand tijdens de eredienst, mits de KND geen thema heeft. Er wordt met leeftijdsgenoten uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool gepraat over de bijbel, bidden, het geloof of gewoon over school

Catechese – Met leeftijdsgenoten praten over de bijbel, de kerk, het geloof of gewoon over school. Er zijn twee verschillende groepen waar jij naar toe kan gaan. Jongste groep 12 tot en met 15 jaar op een nog te bepalen dag wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur en de oudste groep 16 tot en met 19 jaar op een nog te bepalen dag tweewekelijks van 20.00 tot 21.30 uur.
Locatie: soosruimte Bethelkerk.

Geloofsorientatie 20 plus – Op 26/8, 30/9, 21/10, 25/11, 30/12, 20/1, 17/2, 23/3, 13/4, 18/5 om 19.30 uur
op de Robijn Reijntjesstraat 41.

Tienersoos - Om de week is er op zaterdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in de Bethelkerk tienersoos voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Hier kan je met leeftijdsgenoten naartoe om gewoon een avondje gezellig samen te zijn, waarbij de nadruk niet altijd op het geloof hoeft te liggen.;

Kamp – Ieder jaar aan het begin van het seizoen is er een kamp voor de jongeren van 8 t/m 16 jaar. Het is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het weekend zit vol met leuke, spannende en uitdagende dingen.

Contactpersonen
Crèche: Gerda Hartland gerdahartland@gmail.com
Kindernevendienst: Ella Timmermans / Liny Kraak e.timmermans@quicknet.nl l.kraak@hotmail.com
Jeugdkerk: Annet Brinkman annetremko@kpnmail.nl
Jeugddiensten: Els van der Schaaf robenels@quicknet.nl
Out of the Box: Erik van Berkum ejvanberkum@quicknet.nl
Kindercatechese: groep 6, 7 en 8 van de basisschool: Stephan Vlaming stephada@hetnet.nl
Catechese: 12 t/m 15 jaar: Stephan Vlaming stephada@hetnet.nl
                 16 t/m 19 jaar: Dini Boerman boeras@gmail.com
Geloofsoriëntatie 20 plus: Ds. W. Keuning wjkeuning@me.com
Kamp: Wendy Stolk wenstolk@gmail.com
           Suzanne Stolk s_stolk@hotmail.com
Jeugdouderling: Moniek van der Ploeg, Bethelkerk moniekvanderploeg@gmail.com
Werkgroep Jeugdwerk Stadsbreed: Eveline Jansen, Johanneskapel eveline@peejaysoftworks.nl