Einde van de kerkelijke uitzending bij de LOS

In 2005 werd ik, Arie Bosschaart, door de kerkenraad van de Johanneskapel gevraagd om te zorgen dat de kerkdienst via de LOS werd uitgezonden. Men zei jij bent technisch en je hoeft alleen maar een schakelaar om te halen.
Dit bleek toch wel wat meer te zijn. Je moest 2 uur vullen met de kerkdienst en daaromheen moest je muziek draaien. De LOS studio zat toen nog in de Kerkstraat. Toen later de heer Boutkan de LOS kwam versterken veranderde er geregeld wat in de studio. De apparatuur werd gemoderniseerd ook de programmatuur op de PC veranderde en later werd zelfs de studio omgegooid, het extra kamertje voor de interviews werd bij de studio getrokken. In mijn begin dagen waren er ongeveer 6 kerken die hun kerkdienst via de LOS uitzonden. Op het einde waren er dat 3. Ook wisselden de presentatoren een aantal maal. Later verhuisde de LOS studio naar een nieuwe locatie waar meer mogelijk was en ook dichter bij de mensen kon zijn. En toen bleek dat verschillende vrijwilligers hun handen uit de mouwen staken om de nieuwe studio gereed te maken voor gebruik. Maar aan alles komt een eind. De LOS houdt op 31 december 2022 op te bestaan en gaat over in Regio Noordkop dan worden een aantal regionale zenders samengevoegd en is er voor “Zendtijd voor kerken” geen ruimte meer.

Arie Bosschaart had de laatste uitzending

Op 25 december 2022 was daarom de laatste uitzending van “Zendtijd voor kerken”. Ik had de andere presentatoren gevraagd afscheid te nemen van hun luisteraars en gelukkig gaven de meeste presentatoren hier gehoor aan en zo hebben we op een goede manier afscheid kunnen nemen van de LOS.

Dim Nederveen nam afscheid van zijn luisteraars
Ook Jerry Okel nam afscheid van zijn luisteraars
Toen was het afgelopen

LOS / Regio Noordkop het gaat je goed.

Arie Bosschaart