KOM IN ACTIE VOOR KERK IN ACTIE

Spaar voor de zending

Al jarenlang worden er in het hele land, in veel kerkelijke gemeenten, door vrijwilligers postzegels enz. ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendings Bond.

Zo ook in onze eigen gemeente.

Nog eens op een rijtje wat er kan worden ingeleverd:

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten: Vrijwilligers sorteren de postzegels en kaarten met veel zorg en vervolgens worden de postzegels verhandeld op beurzen en via verkoopadressen in Nederland.  De ansicht- en geboortekaarten worden, o.a. via Marktplaats, verkocht aan verzamelaars.

Het is belangrijk dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn.

Vooral oudere kaarten zijn gewild en daarom extra gewenst.

N.B.  Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Mét postzegel zijn dit verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding.

Momenteel is er nog handel in dubbele kaarten van

Anton Pieck,

Voor het Kind en

Stichting Kinderpostzegels.

Andere dubbele kaarten kunt u ook inleveren, die gaan dan niet naar Kerk in Actie: Daar weet ik nog een adres voor.

Oude mobieltjes, cartridges en toners. Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw worden gevuld. Via een inzamelbedrijf ontvangt Kerk in Actie voor ingeleverde telefoons en cartridges een vergoeding.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen.  Buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld kan worden gespaard voor Kerk in Actie. Het wordt verkocht aan banken, handelaars en verzamelaars.

Al de hierboven genoemde zaken kunnen worden ingeleverd in de daarvoor bestemde dozen/boxen in de hal van de Bethelkerk en Vredeskerk. Er staat op vermeld: ‘Voor Kerk in Actie’. Ik zorg voor sorteren enz., en dat alles bij Kerk in Actie in Utrecht komt.

Voor vragen kunt u mij bellen:  Femmie Kints, 0227 591156