Nieuwsbrief buiten de Linie

18 maart 2020

 

 

                                                     

5 maart 2020, Palmpasen

Kleur: paars

Palmpasen, het begin van de Goede Week, de laatste vastenzondag voor Pasen. Op deze dag wordt de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem herdacht. De vele pelgrims, die vanwege Pesach, het joodse feest van de ongezuurde broden (ook wel Joods Pasen genoemd) in de stad waren, verwelkomden hem met palmtakken.

 

Bloemengroet

Deze week gaat een bloemengroet als bemoediging naar de fam. G. Borsch-Terwel

 

Omzien naar elkaar.

Nu de coronamaatregelen nog meer aangescherpt zijn en voor langere tijd, vinden wij het als gemeente nog belangrijker dat wij elkaar niet uit het oog verliezen. Thuis bezoeken is nu niet mogelijk maar in plaats daarvan is er telefonisch contact en ook via mail en app zijn er verbindingen mogelijk.
Het zou mooi zijn als iedereen een paar mensen in gedachten neemt die nu aan huis gebonden zijn en bij hen informeert waar zij behoefte aan hebben. Af en toe even een gesprekje voor de telefoon kan al heel belangrijk zijn.
U kunt natuurlijk ook een kaartje sturen, zodat mensen weten dat er aan hen wordt gedacht. Als u weet dat iemand niet zelf boodschappen kan doen: bied aan dit te willen doen. Maar u mag ook naar mij een berichtje sturen om een naam door te geven.

Wie aan huis gebonden is en graag contact zou willen hebben met iemand, kan contact opnemen met zijn of haar contactpersoon, of met mij. Pieter Versluis (tel.nr. 631615, scriba-jkvk@pkndenhelder.nl)

 

Kerkdiensten in april en mei.

Via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10010 kunt u kijken/luisteren naar een dienst vanuit de Bethelkerk. Onderstaand de gegevens voor de diensten in april en mei.

Zaterdag 4 april Palmpasen, 10.00 uur, ds. Roel de Meij Mecima

Donderdag 9 april, Witte donderdag, 19.30 uur, ds. Roel de Meij Mecima

Vrijdag 10 april Goede Vrijdag, 19.30 uur, ds. Roel de Meij Mecima

Zaterdag 11 april, Stille Zaterdag, 20.30 uur, ds. Wilma van Rijn

Zondag 12 april, Pasen, 09.30 uur, ds. Wilma van Rijn

Zaterdag 18 april, 10.00 uur, ds. Roel de Meij Mecima

Zaterdag 25 april, 10.00 uur, ds. Roel de Meij Mecima.

Zaterdag 2 mei, 10.00 uur, ds. Wilma van Rijn.

Zaterdag 9 mei, 10.00 uur, ds. Wilma van Rijn.

Zaterdag 16 mei, 10.00 uur, pastor André Martens.

Donderdag 21 mei, Hemelvaart, 10.00 uur, ds. Roel de Meij Mecima

Zaterdag 23 mei, 10.00 uur, ds. Wilma van Rijn.

De kerkdiensten worden op al zaterdag om 10.00 uur uitgezonden maar zijn daarna nog te zien en te beluisteren via de website. De dienst van Pasen wordt op zondag uitgezonden maar begint om 09.30 uur, een half uur eerder dan de gewoonlijke aanvangstijd in de Bethelkerk.

Met deze nieuwsbrief zal steeds de liturgie worden meegestuurd.

Wellicht kent u mensen die de nieuwsbrief nog niet ontvangen. Wilt u hen dan vertellen dat zij met een telefoontje of e-mail naar mij (Pieter Versluis, tel.nr. 631615, scriba-jkvk@pkndenhelder.nl) opgenomen kunnen worden in het nieuwsbrief bestand.