Postzegels, ansicht- en geboortekaarten

2 januari 2020

In deze tijd van het jaar waarin heel veel wensen worden rondgestuurd wil ik u wijzen op de postbus in de hal van de Vredeskerk waarin u postzegels en ansicht- en geboortekaarten kunt sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie. Ook in de andere kerken is de mogelijkheid tot inleveren.

Femmie Kints verzamelt deze en zorgt dat de opbrengst via dhr. Siep Rienstra in Utrecht komt. Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

N B. Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.