Ringbijeenkomst Classis 6 feb te Middenmeer. Ook voor gemeenteleden.

8 januari 2020

Thema: ‘De maaltijd als ontmoetingsplaats’.

Beste kerkenraadsleden van alle kerkenraden in de Ring Noordkop, beste gemeenteleden, beste pioniers, beste koks, en beste liefhebbers van (samen) eten en drinken!De Ring Noordkop in de Classis Noord-Holland nodigt u van harte uit voor haar eerste bijeenkomst met als thema: ‘De maaltijd als ontmoetingsplaats’.

Tijdens bijeenkomsten van de Ring Noordkop ontmoeten gemeenteleden uit buurgemeenten elkaar. Drie keer per jaar is er zo’n ontmoeting, steeds in een andere kerk.
En daarbij is iedereen van harte welkom. De eerstvolgende ontmoeting is uitermate geschikt voor wie geïnteresseerd is in beproefde en vernieuwende kerkelijke activiteiten waarbij de maaltijd centraal staat. En voor wie van (samen) eten en drinken houdt.

Deze Ringbijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 februari in de Meerbaak, Professor Veenweg 4, in Middenmeer. We zijn blij dat de Protestantse Gemeente Middenmeer ons welkom heet!

We realiseren ons dat bijna alle gemeenten in onze Ring initiatieven kennen rond samen koken en/of samen eten, ook al zijn ze heel verschillend van aard. We willen deze middag stilstaan bij al die verschillende initiatieven die er in onze kerkelijke gemeenten al zijn en zo door elkaar geïnspireerd raken. We zijn heel blij dat ds Han Wilmink onze gast zal zijn. Hij zette ‘Bijbels Koken’ in Nederland op de kaart en is een pionier als het gaat om ‘de maaltijd als ontmoetingsplek’. Hij zal samen met ons stilstaan bij de vraag waarom ‘de maaltijd als ontmoetingsplaats’ tot de kern van ons gemeente-zijn behoort.

De middag begint om 16.00 uur en het programma duurt tot 18.00 uur. Het eerste uur delen we alle initiatieven die er al in onze gemeenten spelen. Het tweede uur reageert Han Wilmink op wat we gedeeld hebben. Maar wat is een middag waarbij de maaltijd als ontmoetingsplaats centraal staat, zonder samen te eten? Daarom bieden we u tussen 18.00 en 19.00 uur een proeverijtje van gerechten aan, waarvoor Bert Zuidhof als kok garant staat. Omdat we deze keer kosten maken, vragen we u éénmalig om een bijdrage – indien voor u geen bezwaar – van 5 euro per persoon.
U bent ook alleen welkom bij het middagprogramma tussen 16.00 en 18.00 uur, als mee-eten u niet schikt.

De uitnodiging voor deze middag geldt uitdrukkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema van 6 februari 2020 en die het leuk vindt om mensen uit buurgemeenten te ontmoeten. Ook déze ringbijenkomst is als een mini-kerkenmiddag! Dat wil je niet missen.

Graag vooraf ( uiterlijk 1 februari) opgeven bij dhr. Siep Rienstra: rienstra.siep@gmail.com. Wilt u dan ook meteen aangeven of u mee blijft eten? We zien u graag in Middenmeer op 6 februari.

ds Wikke Huizing, ds Laura Nagelkerke, ds Willemien Lammers, ds Wilco Nijkamp. Jan Prij en Siep Rienstra.