Schoenendoosactie

17 september 2020

Intussen is het begin oktober en hebben we nog 6 weken te gaan om mee te doen aan de actie. De vraag is: geef een schat en vul een doos, geef losse materialen die in een doos passen en/of geld om de dozen te verzenden.

Weet je nog: gebruik een schoenendoos van ‘normaal’ formaat. Vul de doos in ieder geval met 4 schriften, 3 pennen, gum, puntenslijper, set kleurpotloden, 3 potloden, knuffel, stuk zeep, tandenborstel en tandpasta.

Je kunt de inhoud aanvullen met schoolspullen: schrijfblok, liniaal, etui; speelgoed: pop, auto, jojo, kleurboek, springtouw, knikkers, bal, muziekinstrument, domino, puzzel; verzorgingsartikelen: haarspulletjes, toilettasje, sieraden; praktische spullen: linnen draagtas, slippers, pet, kledingstuk, sokken, kunststof beker enz.

Geen snoep of ander eten erin doen, geen artikelen met batterijen, geen agressieve afbeeldingen, geen artikelen die snel uitdrogen zoals stiften, klei, lijm, verf, geen varkensknuffel, geen deodorant en geen vloeibare producten zoals shampoo en bellenblaas vanwege het lekken.

Voeg een leuke kaart, tekening of foto van jezelf toe. Dat vinden de kinderen erg leuk!

Is je doos gevuld: plak de bon met de aanduiding van o.a. leeftijd erop, postelastiek erom en €5 voor transport- en organisatiekosten

Als de schoenendoos klaar is, gaat deze eerst naar het dichtstbijzijnde inleverpunt. Vandaaruit gaat de doos door naar een verwerkingscentrum. Een belangrijke plek, want hier controleert men de inhoud en vult waar nodig aan. Men voegt een Bijbelboekje toe bij landen waar dit is toegestaan. Nu is het tijd voor de lange reis om per boot of vrachtwagen naar een van de landen te gaan. Daar ontvangt een kind jouw schat! De schoenendozen werden verleden jaar uitgedeeld aan kinderen in Sierra Leone, Togo, Malawi, Roemenië, Moldavië en vluchtelingenkamp Moria.

Je kunt inleveren bij het Winkeltje van Jo aan de Brakkeveldweg 55, aan het Boterzwin 2101 in Julianadorp, bij het Kerkelijk Bureau aan de Prins Hendriklaan 14 op woensdagmorgen van 09.00 uur-12.00 uur en voor aanvang van de zondagse diensten in de Vredeskerk (09.30 uur) en Bethelkerk (10.00 uur).

De actie in Den Helder loopt tot 14 november.

Tot de volgende maand!                                                                                                                                             Coördinator  Coby Renes, 0223643172

 

Folders verkrijgbaar in de kerk.

Meer informatie kun je vinden op schoenendoosactie.nl

Filmpjes en folders/schoenendooslabels zijn te downloaden bij https://schoenendoosactie.nl/downloads/