1e Top-2000 kerkdienst druk bezocht


Hallelujah in de versie van Jeff Buckley,  Iedereen Is Van De Wereld door BLØF en Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij. Het zijn enkele liedjes die zondagmiddag tijdens de allereerste Top2000-kerkdienst in de Bethelkerk in Den Helder werden gezongen.
In een volle kerk werd de speciale kerkdienst gehouden. Een mooie samenkomst van hedendaagse liedjes en het geloof. Het concept bracht veel bezoekers naar de kerk. Er waren veel ‘bekende gezichten’, maar ook veel bezoekers die normaal niet in de kerk komen.
Vaste elementen van een kerkdienst vind je wel terug. Zoals uitleg en verkondiging, collecte voor een goed doel en natuurlijk het gebed met het Onze Vader op de melodie van ‘I am sailing’.  Als het aan mij ligt, komt er volgend jaar een vervolg.

Popmuziek in de kerk: ,,Het één sluit het ander niet uit”, is de visie van Wilma van Rijn, voorgangster Bethelkerk. Op 30 december hield de kerk voor het eerst een kerkdienst met liederen uit de Top2000.
,,Nothing Else Matters van de Amerikaanse metalband Metallica ging vrij hard”, vertelt Van Rijn. ,,Kerkleden konden stemmen op hun favoriete popliederen. En deze zijn in de kerkdienst verwerkt. Elk lied kwam dus in aanmerking.”
Mooi
,,Popliederen kunnen zulke mooie teksten hebben. Muziek doet veel met mensen. Dus waarom niet in de kerk? Dit is een van de redenen waarom wij deze dienst organiseren. Daarnaast hopen wij op deze manier weer een andere doelgroep te trekken.”
De kerkleden zijn in ieder geval al enthousiast. ,,Iedereen moedigt elkaar aan om te stemmen. Dit vind ik heel mooi om te zien. Weer een heel ander deel van de kerk springt nu in.”

De Top 10 

1 Nothing Else Matters – Metallica
2 Iedereen Is Van De Wereld – The Scene
3 Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
4 Fix You – Coldplay
5 Avond – Boudewijn de Groot
6 The Sound Of Silence – Simon & Garfunkel
7 Who Wants To Live Forever – Queen
8 Sorry – Kensington
9 Unintended – Muse
10 God Only Knows – The Beach Boys