Voedsel voor iedereen

Extra collecte voor voedsel voor Hart voor Haïti en Learning for all Africa (Ineke in Uganda)

 

 

De maatregelen op Haiti vanwege het coronavirus komen overeen met die in ons land.
Maar hoe kun je op Haiti thuis blijven of in quarantaine, als je elke dag op pad moet om eten voor je gezin te vinden? Het schaarse voedsel in de supermarkten wordt gehamsterd door de rijken.
Hoe houd je afstand in de sloppenwijken.
Waar moet je je handen wassen als er geen schoon of stromend water is.
Er is slechts 1 ziekenhuis in het land dat Coronapatiënten kan behandelen. En dat voor meer dan 10 miljoen inwoners!
Bij de overige ziekenhuizen blijft het personeel thuis, uit angst voor besmetting; het wacht tevergeefs op beschermende kleding.
Mensen die besmet zijn hebben geen andere keus dan zich te verstoppen uit angst om vermoord te worden. Want dat gebeurt er… de bevolking neemt het heft in eigen hand en stenigt mensen die besmet zijn met het virus. Ieder voor zich, arm of rijk…het maakt weinig verschil meer.
Stichting Hart voor Haiti kan vanuit het kinderdorp Bon Repos daadwerkelijk iets betekenen met voedsel voor de bevolking. Daarom is uw gift nu harder nodig dan ooit!

Een herkenbaar verhaal.
Ook in Uganda leven de mensen dicht op elkaar, er is vaak geen stromend water, geen goede medische zorg, de klinieken zijn op dit moment onbereikbaar en de prijzen voor eten stijgen enorm.
Ook hier leven veel mensen van wat ze die dag verdiend hebben. Maar door de totale lockdown kunnen ze nergens heen. Geen werk, geen geld, geen eten.
De kinderen krijgen normaal gesproken eten op school, maar ook de scholen zijn dicht.
De overheid beloofde voedselpakketten voor de mensen die dat nodig hebben, maar de praktijk is helaas anders.
Mensen lijden honger, het eten en het geld is bij velen op.
Waar we al bang voor waren wordt werkelijkheid: er sterven meer mensen van de honger als gevolg van de lockdown, dan door corona.
Gelukkig is er een mogelijkheid om te helpen. Met hulp van de contacten in Uganda kan via mobile money geld gestuurd worden. Zo stuurde ik geld naar Betty wat ze, via de telefoon, binnen 10 minuten ontvangt. Binnen 24 uur kon ze voedsel brengen bij de mensen die dat hard nodig hadden. Een snelle en praktische manier van hulpverlening dus!

Helpt u ons mee om de mensen in Haiti en Uganda te helpen?
U kunt uw gift overmaken op de rekening van de diaconie. De opbrengst wordt verdeeld over beide landen.
Alvast bedankt