Ds. Wilma van Rijn

10 juli 2018

Sinds 6 maart 2016 ben ik predikante in de Bethelkerk in Den Helder. Als predikant hoop ik open te zijn voor iedereen die op mijn pad komt. Samen op zoek gaan naar wat belangrijk is in levens. En daarbij kunnen we soms op het spoor komen van God. Zo hoop ik samen met deze gemeente een beeld te zijn van Gods onvoorwaardelijke liefde voor mensen.
Meteen na mijn VWO in Leiden heb ik theologie gestudeerd aan de PThU in Kampen (die daar nu niet meer gevestigd is). Ik heb daar een fijne tijd gehad en mij zowel persoonlijk als professioneel kunnen ontwikkelen. In mijn afstudeeronderzoek heb ik mij beziggehouden met gastvrijheid in de kerk. Ik heb onderzocht hoe mensen zich weer hechten aan een nieuwe kerkelijke gemeente na een verhuizing.
Opvallende conclusie is dat gastvrijheid niet alleen iets is wat te maken heeft met praktische uitwerkingen. Een gemeente is gastvrij als het uit het hart komt. Als we ons beseffen dat wij in de gemeente zowel gasten zijn als gastheren en –vrouwen, kan dat ervoor zorgen dat we ons gastvrij opstellen naar anderen.
Wilt u contact opnemen dan kan dat telefonisch 0223-750478. Ik ben het beste te bereiken tussen 09:00 en 10:00 of 19:00 en 19:30.
Of stuur een e-mail: predikant-bk@pkndenhelder.nl