actie schoenendoos

Schoenendoosactie

18/10/2018

De Schoenendoosactie 2018-2019 is van start gegaan.
Doe je mee?
Vanaf 7 oktober staat de actietafel in de hal. Daar kun je je schoenendoos, los materiaal en/of geld geven.
Ook als de kerk in de week open is, zeker op de woensdagmorgen, kun je je dozen e.d. plaatsen.
Zondag 4 november, Dankdag, is de laatste inlever dag in de kerk.
Op de wereld leven heel veel kinderen in moeilijke omstandigheden. Jij kunt er met een versierde en gevulde schoenendoos voor zorgen dat er een lach komt op het gezicht van een kind dat even zijn zorgen kan vergeten. De kinderen die wonen in Zambia, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië en Oekraïne krijgen dit jaar via deze stichting een doos. Ook gaan er dozen naar de vluchtelingenkampen op Lesbos. De organisatie streeft dit jaar ernaar om 45.000 gevulde schoenendozendozen te geven.
Doe je mee?
Met ingang van 01 november a.s. worden de activiteiten van Actie4Kids overgenomen door Stichting GAIN (Global Aid Network) Holland.
De huidige projectleider en de vrijwilligers van Actie4Kids blijven werkzaam bij GAIN.
Zoals vorige jaren vraagt men een normale maat schoenendoos te gebruiken. De bon van de folder (of briefje) erop te plakken waarmee je aangeeft dat je het hebt gevuld voor een jongen of een meisje en voor de leeftijd van 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar.
Het is nog steeds zo dat er meer dozen voor meisjes dan voor jongens worden ingeleverd. Dus, graag jongensdozen!
Bovenop de doos, onder het elastiek, graag de geldenvelop (5 euro) voor transport- en organisatiekosten.
En in de doos: 3 schriften, 3 pennen, 3 potloden, set kleurpotloden, knuffel, gum, puntenslijper, stuk zeep, tandenborstel, tandpasta, beker, kam, Je kunt de doos aanvullen met bijvoorbeeld een T-shirt, ballonnen, bellenblaas (dichtplakken!), muziekinstrumentje, waterschoentjes, sokken, pop, auto, jojo, springtouw, knikkers, bal, schrijfblok, etui, liniaal, kleurboek, handdoek, washand, haarspullen, linnen draagtas, slippers, pet, ondergoed, kleding, pyjama enz.
De organisatie vraagt dit jaar geen shampoo of douchegel te verpakken vanwege lekkage en geen varkensknuffel, oorlogsspeelgoed, snoep, spullen met batterijen, stiften, lijm, klei enz. in de dozen te doen.
Zondag 23 september jl. was het Startzondag in onze gemeente en ontving je de folder met informatie en de envelop.
Ben je ‘m misgelopen?
Er ligt waarschijnlijk wel een folder in de kerkhal.
Je kunt de dozen elke zondag inleveren maar ook op andere dagen als de kerk open is.
Zeker op de woensdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur. Bovendien kun je de dozen tot 14 november afgeven in het Winkeltje van Jo aan de Brakkeveldweg 55 (naast de Tuindorpschool) in Den Helder(dinsdag t/m zaterdag open).De laatste inleverzondag in de kerk is Dankdag, zondag 04 november. Ook kun je je dozen tot 14 november inleveren bij het Winkeltje van Jo en aan het Boterzwin 2101 te Julianadorp.
Doe je mee? Graag!
met vriendelijke groet,
Coby Renes