Verzamelen van kaarten, postzegels, mobieltjes, inktcartridges

Spaar voor de zending
Al jarenlang worden er in het hele land door vele vrijwilligers postzegels en kaarten ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendings Bond.
Zo ook in onze eigen gemeente. Misschien heeft u zelfs nog hele oude kaarten of postzegels in de kast liggen?
Maar hoe weet of u deze geschikt zijn voor de inzamelingsactie? Vooropgesteld kan worden, dat alle postzegels en enveloppen met een postzegel van harte welkom zijn. Ook alle enkele ansichtkaarten zijn gewild.

Hieronder staan echter enkele richtlijnen waarmee u rekening kunt houden voor een hogere opbrengst bij de verkoop van de postzegels en kaarten:
1. Het belangrijkste is dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn, zowel degene met als zonder postzegel.
2. Vooral de oudere kaarten zijn gewild en daarom extra gewenst.
3. Beschadigde kaarten leveren in de praktijk helaas weinig op.
4. Bepaalde dubbele vouwkaarten leveren extra geld op, zoals (van):
◦ Anton Pieck
◦ Rien Poortvliet
◦ Rie Kramer
◦ Marjolein Bastin
◦ Anne Geddes
◦ Unicef
◦ Removos (mond en voetschilders)
◦ Hartjeskaarten ‘Voor het kind’ (met hartje achterop),
◦ De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij
◦ Geboortekaartjes
◦ Bloemenkaarten

Maar verder zijn alle kaarten waarvan u denkt dat ze gespaard worden welkom. Voor vragen kunt u terecht bij Femmie Kints tel. 0227 591156
Uw oude mobieltje is geld waard voor Kerk in Actie!
In Nederland zijn volgens onderzoek meer dan 16 miljoen mobiele telefoons in omloop. En er komen er steeds meer bij: mensen krijgen iedere paar jaar bij hun abonnement een nieuw mobieltje.
Veel oude mobieltjes liggen zo ongebruikt in de keukenla. Deze ongebruikte mobieltjes zijn niet waardeloos: integendeel.
Kerk in Actie krijgt voor veel mobieltjes maximaal € 3,50. Geld dat we goed kunnen gebruiken om mensen in nood een nieuwe toekomst te geven.
Milieuverantwoord De ingezamelde mobieltjes worden door EEKO nagekeken, zo mogelijk gerepareerd en weer verkocht. Ze worden met name in Afrika en Azië op de markt gebracht waar het GSM netwerk vele malen betrouwbaarder is dan het ‘vaste’ net en er veel vraag is naar de goedkopere recycle toestellen.
Niet meer te repareren mobieltjes worden milieuverantwoord verwerkt. Helpt u mee? U kunt uw oude mobiele telefoon en/of PDA (elektronische zakagenda) inleveren in de inzamelbox van uw plaatselijke kerk.
Inleveren of opsturen Maar u kunt het mobieltje en/of PDA ook in een stevige envelop opsturen naar: Kerk in Actie inzameling Antwoordnummer 79 7400 VB Deventer
Inzameling van ‘oud’ geld
Sinds het najaar van 2003 loopt een inzamelingsactie van oud geld. Met groot succes.
Oud geld nog steeds welkom Al het oude geld blijft nog welkom. Er zijn inmiddels voldoende verzamelaars waardoor we ook voor het geld, dat niet meer inwisselbaar is bij de centrale banken, een goede opbrengst kunnen krijgen.
Hoe kunt u aan de slag gaan in uw eigen kerk?
1. Plaats een inzamelbox in de kerk, maar overleg ook met de lokale supermarkt of daar een box geplaatst kan worden.
2. Plaats een bericht in het kerkblad maar stuur ook een persbericht naar de lokale pers. Zo bereikt u ook mensen van buiten de kerkelijke gemeente met de actie.
3. Lever het oude geld in bij het dienstencentrum in Utrecht. Ook buitenlands geld welkom! Niet alleen al het oude Nederlandse munt- en briefgeld, maar ook buitenlands geld is welkom. Buitenlands geld wordt via de Stichting Change in the Air van KLM-personeel bij de nationale banken van andere landen omgewisseld. De oude, bijzondere munten en bankbiljetten worden verkocht aan de munthandel. De volledige opbrengst is bestemd voor de projecten van Kerk in Actie.
Inzameling cartridges
Naast het inzamelen van postzegels, kaarten, oud geld en oude mobieltjes, zamelt Kerk in Actie ook gebruikte cartridges (inktpatronen) in.
Voor elke bruikbare cartridge (orgineel) ontvangt Kerk in Actie een vergoeding van het bedrijf Eeko. Bij hen worden ook de oude mobieltjes tegen een vergoeding ingeleverd. U kunt in principe alle merken en typen inkt- en tonercartridges bij Kerk in Actie inleveren. Hieronder treft u het lijstje van merken aan, waarin het bedrijf Eeko vooral is geïnteresseerd:
• Hewlett Packard
• Canon
• Lexmark
• Panasonic
• Ricoh
• Dell
• Brother
U kunt de cartridges rechtstreeks naar Kerk in Actie sturen. Kerk in Actie T.a.v. Mw. R. Barendregt Postbus 456 3500 AL Utrecht.
Heeft u een grote hoeveelheid oude mobiele telefoons, lege cartridges of vragen over onze inzamelingsacties? Neemt u dan contact op met Renate Barendregt r.barendregt@pkn.nl. Inleveradressen Hieronder ziet u inleveradressen voor postzegels, ansichtkaarten en mobiele telefoons voor Kerk in Actie. De opslagdepots zijn vaak bij privé personen thuis. Neemt dus vooraf contact op of levering uit komt. Wilt u ook inleveradres worden? Neem dan contact op met onze Servicedesk, tel. (030) 880 1456, e-mail: servicedesk@kerkinactie.nl.
Naast onderstaande adressen kunt u meestal ook inleveren bij de gemeenteadviseur van uw regio (neem hiervoor contact op met de Servicedesk) of de gemeenteadviseurs van Kerk in Actie Interactief. Noord-Holland Barsingerhorn
De heer S. Rienstra Heerenweg 204 1768 BK Barsingerhorn tel. (06) 15 17 93 66 Zwaag
De heer B. Olde Kerketuin 2 1689 LA Zwaag tel. (0229) 24 08 23