Interkerkelijke paasviering voor de kinderen

Zoals we de afgelopen jaren vaker hebben gedaan stond ook deze Goede Vrijdag weer in het teken van een Interkerkelijk samenzijn.

Samen met de VEG, de Ambassade, het Lichtbaken, De Morgenster hebben we van de Protestantse gemeente Den Helder de krachten gebundeld en dit keer het “Kindertheater Knettergek” naar Den Helder gehaald.
Aan de hand van 5 kleuren werd het paasevangelie uitgelegd door middel van veel verschillende goocheltrucs, filmpjes en liedjes waarbij veel interactie was met de kinderen.
Er werd verteld en uitgelegd wat zonde is (zwart), dat Jezus stierf voor onze zonden (rood) , dat wij een prins/prinses zijn en een geweldige toekomst hebben. En dat wij allemaal GEK zijn (Gods Eigen Kind) daarbij hoorde de kleur (geel/goud). Ook leerden we dat God alles gemaakt heeft (groen) en dat onze zonden worden vergeven (wit).

De voorstelling werd afgesloten met een quiz tussen de jongens en de meiden. Hierbij werd een luchtkanon gebruikt waarmee bekers omver moesten worden geschoten na elk goed antwoord. Ow wat was het spannend, maar uiteindelijk wonnen de meiden!!!
Aan het einde van de voorstelling kregen alle kinderen een armbandje met de 5 kleuren zodat zij ook over het paasevangelie kunnen vertellen.

Het was een geslaagde middag. Samen met meer dan 75 kinderen uit Den Helder en omstreken hebben we genoten van een enorm leuke, educatieve middag!!