Eeuwigheidszondag

Op zondag 22 november werden in de Bethelkerk de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Met dit noemen van de namen en het ontsteken van een licht en, met de woorden die gesproken zijn willen we elkaar troost bieden in het gemis van een geliefde.
De liturgische bloemschikking symboliseert de levensweg van de mens, van geboorte en doopvont, langs een weg die voor ieder anders is, naar het symbool van de Paaskaars, ten teken dat het aan het eind van ons aardse leven niet afgelopen is. Dat wij geborgen zijn in Gods hand.
Omdat door de coronaregels slechts 30 mensen aanwezig mochten zijn was er zowel ’s morgens als ’s middags een dienst. Voorafgaand aan de dienst was er zaterdagmiddag gelegenheid voor gemeenteleden om de kerk te bezoeken en een licht te ontsteken. Zij konden de dienst zondag mee beleven via de technische mogelijkheden.  In de diensten brandden ten teken van de aanwezigheid van de gemeenteleden waxinelichtjes. In beide diensten werden alle namen genoemd. De kinderkaars werd namens de kinderen
’s morgens aangestoken door Sylvano en ’s middags door Milan.

De diensten kunnen ook nu nog worden gekeken via de kerkomroep Bethelkerk Den Helder https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10010, of via YouTube Bethelkerk Den Helder, https://www.youtube.com/results?search_query=bethelkerkdenhelder

Kinderkring

De kinderen konden een kaars en materiaal ophalen in de kerk, zodat ze thuis hun herdenkingskaars konden maken. Normaal gesproken brengen ook zij hun kaarsen naar de herdenkingsplaats voorin de kerk.
Tijdens de uitzending van de dienst door kerkomroep konden de kinderen thuis hun kaars aansteken. Zie foto’s.

Liturgisch bloemstuk.
In het liturgisch bloemstuk is het hele leven gesymboliseerd.

Het begint bij de geboorte, en het symbool van de doop. Waar we vieren dat onze naam staat geschreven in de palm van Gods hand.
De klimop staat voor het leven dat doorgaat, het groen staat voor de hoop. Zoals klimop zich hecht, hecht God zich aan ons leven.
Het doorleefde hout symboliseert de hele levensloop. Het leven gaat door bergen en dalen.
In onze levensreis gaan er mensen met ons mee. Een kind steekt een eigen kaars aan en we hebben zaterdag met gemeenteleden al waxinelichtjes aangestoken voor de mensen die we missen.
Het bloemstuk eindigt bij het licht.

De kaarsen staan symbool voor het Licht van Pasen, licht van Leven, ook in deze bijzondere tijd.

Er is voor alle overledenen een kaars om te ontsteken en een roos in het bloemstuk.

Deze mensen hebben ons licht gebracht, onder andere uitgedrukt in de witte kleur van de rozen.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Liturgisch centrum

previous arrow
next arrow
Slider