Schoenendoosactie

11 oktober 2018

Record : 751 dozen vol

Op transport

De schoenendoosactie heeft een nieuw regionaal record: maar liefst 751 dozen konden vanuit het verzamelpunt in Julianadorp op transport; 114 meer dan het record van 2016.
De dozen met speelgoed, schoolspullen en toiletartikelen zijn aangeleverd door kerken en particulieren in Schagen, Breezand, Slootdorp, Julianadorp, Den Helder en Texel en gaan via de organisatie GAiN Actie4Kids naar kinderen in ontwikkelingslanden en naar de vluchtelingenkampen in Griekenland.
‘De meeste dozen zaten helemaal vol, rijk gevuld,’ zegt Coby Renes, die de actie in deze regio coördineert. ‘Er zijn meer kerken mee gaan doen en het krantenartikel heeft veel opgeleverd’, verklaart zij de groei.

Petra Bies

previous arrow
next arrow

 

 

 

Hallo allemaal,

DOE MEE en maak een kind blij met een rijkgevulde schoenendoos.

Samen met jou willen wij tienduizenden kinderen het cadeau van hun leven bezorgen. De schoenendozen van deze actie gaan naar kinderen in Moldavië, Sierra Leone, Malawi, Togo, Roemenië en vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. De landelijke schoenendoosactie van Actie4Kids is sinds november 2018 een onderdeel van Stichting GAIN-Global AID Network Holland.

De bijbehorende folder is je aangereikt in de kerk en ligt ook in de hal. In de folder staat beschreven waarmee je een kind blij maakt. Belangrijk is de maat van de doos (plusminus 32x19x12), de jongensbon/meisjesbon en de leeftijdsaanduiding. De bon plak je op de doos. Check de beschreven lijst in de folder voor de materialen. Met een postelastiek kun je de doos het beste sluiten.

Bij de folder bevindt zich een geldenvelop. Voor transportkosten, evangelisatiematerialen en organisatiekosten rekent men € 5,00.
Je mag ‘message in a box’ downloaden, invullen en in jouw doos doen. Of doe er een kaart, een foto of een knutsel in. Lees ook wat niet in de doos mag!

Veel plezier met het vullen van een doos, breien van sjaals en mutsen, haken van knuffels, maken van kaarten, hangers, enz.

10 november is het Dankdag en tevens de laatste zondag om je doos in te leveren in de Bethelkerk. Ook kun je altijd, maar tot uiterlijk 15 november, aan het Boterzwin 2101 terecht (0223 643172/06 45793404).

Coby Renes

Deze formulieren zijn te downloaden.